ponedeljek, 14. marec 2022, Aleš Kovač 714

Memorial celjskih reševalcev 2022

Povečava
Klikni za povečavo ...
V nedeljo, 13. marca 2022, smo reševalci GRS Celje v sodelovanju s TSK Lima izvedli "Memorial celjskih reševalcev". Tekmovanje, ki je štelo za državno prvenstvo v parih, velja za najbolj atraktivno tekmovanje v Sloveniji. Dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.
Pari so se v strmino Pasjega sedla pod Planjavo v enakomernih okljukih zapodili iz Logarskega kota. Sledil je prečni spust pod Brano in Kotliče, kjer so tekmovalci na smuči nadeli kože in se vzpeli do Meniha, ki že tisočletja moli iz melišča pod steno Turske gore. Smučarski spust na Okrešelj je terjal nekaj padcev, ki pa so se zaradi mehkega snega vsi končali brez poškodb. Vzpon na razgledno Kopico, najprej s smučmi, nato pa po stopinjah ob fiksni vrvi, je iz tekmovalcev iztisnil zadnje atome moči. Češnja na torti pa je bil končni, strm smuk po mehkem pršiču v cilj na Okrešlju.

Dolga proga je ponudila nekaj več kot 7 kilometrov dolžine in 1300 višinskih metrov.
Zmagovalca med člani sta bila Luka Kovačič in Klemen Španring, pri ženskah Špela Zupan in Veronika Šenk, najboljša veterana sta bila Gvido Španring in Stane Lotrič, v kategoriji GRS pa ekipa GRS Jezersko Anže Šenk in Urh Karničar.

Tudi letos smo imeli netekmovalno kategorijo, pri kateri so lahko udeleženci prosto odšli po progi, navijali, bili del tekmovanja in sodelovali na sklepnem delu. Večina turnih smučarjev namreč nima tekmovalne opreme, tekmovalnih ambicij, želijo pa varno preizkusiti označeno progo, svoje veščine in zmožnosti.

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali člani GRS Celje in TSK Lima.

Za izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo sponzorjem:
BSH Nazarje, Action Mama, pivovarna Green Gold, Elan, Kovinomont, Toko.

Matej Špeh - GRS Celje

Fotogalerija

Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

sobota, 12. marec 2022
Alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec je starosta Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO) in GRZS - Postaje Celje ter tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

četrtek, 20. januar 2022
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.

Tečaj je prestavljen na 12. 2.2022!

Marko Gabrovšek, 1948 - 2022

Marko Gabrovšek, 1948 - 2022

nedelja, 9. januar 2022
Umrl je Marko Gabrovšek, dolgoletni član GRZS Postaje Celje, v katero se je vključil leta 1973 in ostal njen član vse do njegove prezgodnje smrti.
Kot gorski reševalec je aktivno sodeloval od leta 1973 do 2011, ko je kot glavni urednik pripravil še Zbornik GRS Postaje Celje ob  80. obletnici delovanja.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja