torek, 21. marec 2023, Matej Špeh 940

Memorial celjskih reševalcev 2023

Povečava
Klikni za povečavo ...

V nedeljo, 19. marca 2023, smo reševalci GRS Celje izvedli "Memorial celjskih reševalcev 2023". To turnosmučarsko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Letos je bil start tekmovanja na Okrešlju. Tekmovalci smo se zapodili pod steno Turske gore, v dolgi prečki dosegli strmo ožino imenovano Trihter, nadaljevali do najvišje točke krajše proge, ki je bila pod Savinjskim sedlom. Dolgoprogaši smo tam sneli smuči in se po strmi Sestopni grapi povzpeli na njen vrh na 2177m, sledil je spust do ledenika pod Skuto, povratek prek Jezerskega in Savinjskega sedla in uživaški spust po odjenjanem srencu v cilj na Okrešlju.

Zmagovalec med člani je bil Urh Karničar (TTSO Jezersko), med mladinci je zmagal Pavel Elija Smrtnik (PD Jezersko), pri ženskah je slavila Lena Lupša (TSK Lima), najboljši veteran je bil Matej Špeh (GRS Celje), v kategoriji GRS pa Urh Karničar (GRS Jezersko).

Letošnja novost, rekreativna kategorija, pri kateri so lahko udeleženci lahko prosto odšli po progi že eno uri pred startom, navijali, bili del tekmovanja in sodelovali na sklepnem delu, se je izkazala za odlično. Večina turnih smučarjev namreč nima tekmovalne opreme, tekmovalnih ambicij, želijo pa varno preizkusiti označeno progo, svoje veščine in zmožnosti. Ta kategorija je popestrila dogodek, ker je bila večina tekmovalcev, zaradi katerih se to tekmovanje organizira, žal odsotna.

Pozitivno presenečenje sta bili mladinki, Manca Mlekuž in Lena Lupša, obe letnik 2007, ki si zaslužita posebno pohvalo, predvsem zaradi zagrizene borbe in pogumnega spusta.

Pri organizaciji tekmovanja so sodelovali člani GRS Celje in TSK Lima.

Za izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo sponzorjem:
Mizar d.o.o., SnowMonkey, Didakt d,o,o, Kovinomont o.o.o., BSH Hišni aparati d.o.o., Green Gold d.o.o., Gm Plus d.o.o., Viba d.o.o., ActionMama, VegBrands.

Matej Špeh (GRS Celje)

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj: https://photos.app.goo.gl/eVfniCPq8oA6e1bh6

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

sobota, 11. marec 2023
19. marca, 2023 na Okrešlju organiziramo Državno prvenstvo v turnem smučanju, tekmovanje - posamezno.
Memorial celjskih reševalcev 2022

Memorial celjskih reševalcev 2022

ponedeljek, 14. marec 2022
V nedeljo, 13. marca 2022, smo reševalci GRS Celje v sodelovanju s TSK Lima izvedli "Memorial celjskih reševalcev". Tekmovanje, ki je štelo za državno prvenstvo v parih, velja za najbolj atraktivno tekmovanje v Sloveniji. Dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.
Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

sobota, 12. marec 2022
Alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec je starosta Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO) in GRZS - Postaje Celje ter tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja