sreda, 21. junij 2017, Ivo Avberšek 767

Naši reševalci v oddaji »Preverjeno!«

Povečava
Klikni za povečavo ...
Gorski reševalci posredujejo več kot 400-krat na leto, pomagajo nesebično, v vsakem vremenu, v svojem prostem času, včasih tudi za ceno lastnega življenja. Številni se med reševanjem poškodujejo, v zadnjih 40 letih se jih je 15 med reševanjem ali pa med vajami za reševanje tudi smrtno ponesrečilo.
Nesebično pomagajo v vsakem vremenu, a nekateri se obnašajo, kot da gre za turistično ponudbo.

Gorski reševalci za svoje delo dobijo dnevnico, sedem in pol evra, še to pa ponavadi pustijo v blagajni društva, da lahko potem iz nabranega - pa še sami dodajo - dokupijo opremo.

Reševanje pri nas je zastonj, iz državne blagajne pa gre za to na leto približno 2 milijona evrov. Ne samo to, pri nas niti ne izterjajo denarja od tuje zavarovalnice, kadar so ponesrečeni tujci in zavarovani. Drugače je že v Avstriji.

Ni čudno, da se potem včasih, kot pripoveduje eden izmed dolgoletnih reševalcev, ljudje v gorah do reševalcev obnašajo kot do nekakšne dodatne, samoumevne turistične ponudbe. Tudi to se je že zgodilo, da so poklicali za helikopterski prevoz, da bi gore malo videli še iz zraka.

Posnetek oddaje si lahko ogledate tukaj: 24ur.com
Borisov povzetek turnega dogodka OKREŠELJ 2018

Borisov povzetek turnega dogodka OKREŠELJ 2018

petek, 30. marec 2018
V tokratnih časih, ko se za turno smuko zanima že veliko več ljudi, so številni že spoznali čare druženja od štarta do cilja in še pol, ko ostanejo slike in slikice, dokumenti, kako bi lahko bilo, če bi ne bilo itd.
Dve nesreči ob istem času

Dve nesreči ob istem času

ponedeljek, 26. marec 2018
Ta vikend smo celjski gorski reševalci  z veliko vnemo pripravljali tradicionalni memorial v turnem smučanju, ki se je v spet lepo zaključil z družabnim srečanjem v Logarski dolini. Žal pa smo še pred razglasitvijo najboljših morali na intervencijo.
Memorial celjskih reševalcev 2018

Memorial celjskih reševalcev 2018

nedelja, 25. marec 2018
V nedeljo, 25.3.2018, smo gorski reševalci postaje Celje izpeljali turno smučarsko tekmovanje Memorial celjskih reševalcev, ki je letos potekalo v parih.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja