nedelja, 24. september 2017, Ivan Kotnik 217

dr. Jože Četina, 1927 - 2017

Povečava
Klikni za povečavo ...
Umrl je prim. dr. Jože Četina, rojen 20. 10. 1927. Član GRZS postaje Celje je bil od leta 1954.
Od njega smo se poslovili v ponedeljek, 25. septembra ob 10. uri, v spodnji dvorani mrliške vežice na Teharski cesti 54, Teharje.
Mineva čas, minevajo doživetja, minevajo lepi in težki trenutki, preživeti v gorah.
Ostajajo spomini in prijateljstva.
In večno ostajajo gore.

Da se našemu Jožetu iztekajo dnevi na tem svetu, smo vedeli že nekaj časa, a nas je novica, da ga ni več med nami, kljub temu presenetila in prizadela.
Bili smo tako dolgo skupaj, da človek misel, da smo vsi minljivi preprosto odmisli. Čeprav taki ljudje, kot je bil naš Jože nikoli nebi smeli umreti, se tudi to zgodi in zato taka novica vedno boli in peče.
Zdi se mi, da smo šele pred kratkim šli narazen tako kot vedno vsako prvo sredo po GRS sestanku.

Med gorske reševalce se je naš Jože zapisal že davnega leta 1953.

Za usodo ponesrečenega v gorah je važna čim prejšnja strokovna prva pomoč in tu smo zelo pomembni gorski reševalci. To je Jože zapisal tudi v zborniku GRS postaje Celje ob njeni 80. obletnici. Gorski reševalci smo pod njegovim mentorstvom redno izpopolnjevali znanje iz prve pomoči.
Jože je bil vesten, natančen, dosleden, pošten in zelo pripaden gorski reševalec in zdravnik. Prepričan sem, da je bil takšen tudi drugače. Bil nam je pravi prijatelj in tovariš.
Nikoli ne bom pozabil njegovih besed, da smo prijatelji svet, ki ne ugasne po službi ali drugih dejavnostih.

In tam nekje bo Jože tudi sedaj, ko ne bo več njegovih predavanj o podhladitvah, ranah ter imobilizaciji, pa fižolove solate in vratovine pri Čulku po naših GRS sestankih, pa telefonskih klicev in številnih vrhov, ki jih je obiskoval, dokler so mu še služile noge. Tudi nobenega psa ne bo več, da bi zamijavkal.
Je pa Jože veliko svojih dragocenih vrednot prenesel na sina Dimitrija, ki je prav tako zdravnik in gorski reševalec, tako da bo del Jožeta še vedno z nami. Ne samo v spominu.

Jože, tebi še enkrat hvala za toliko lepih, a včasih tudi težkih trenutkov, ki si jih delil z nami.

Ivan Kotnik - Ivč
Plazovi

Plazovi

sobota, 20. januar 2018
V soboto popoldne nas je presenetil klic s pozivom na akcijo. Zadeva ni bila tako nedolžna in bi se lahko končala tragično. Pet turnih smučarjev se je potem, ko so že presmučali Turski žleb, še enkrat podalo na turo in sicer po veliki “flanki" pod Tursko goro, ki je bila že dokaj zvožena od turnih smučarjev. Za pot navzgor so uporabili smučino, ki je bila že narejena. Ko so bili malo višje od narejene smučine, se je pod njimi sprožil plaz.
Zimska vaja 2018

Zimska vaja 2018

sobota, 13. januar 2018
V ne preveč prijaznem vremenu smo izvedli zimsko vajo. Točke, ki smo jih obdelali so bile klasične zimske teme, nekaj več poudarka smo namenili iskanju z žolnami  še posebno iskanju več zasutih žoln hkrati.
Ker smo po navadi na zimski vaji vključili kondicijski pohod,  ki je tokrat odpadel smo višek energije porabili z odkopavanjem snega na našem zavetišču.
Reševalna akcija Kamnik

Reševalna akcija Kamnik

ponedeljek, 6. november 2017

V turobnem in deževnem ponedeljkovem popoldnevu, malo po četrti uri je pozvonil telefon. Iz Centra za obveščanje so klicali in v trenutku sem pomislil, da to ne prinaša nič dobrega.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja