nedelja, 24. september 2017, Ivan Kotnik 119

dr. Jože Četina, 1927 - 2017

Povečava
Klikni za povečavo ...
Umrl je prim. dr. Jože Četina, rojen 20. 10. 1927. Član GRZS postaje Celje je bil od leta 1954.
Od njega se bomo poslovili v ponedeljek, 25. septembra ob 10. uri, v spodnji dvorani mrliške vežice na Teharski cesti 54, Teharje.
Mineva čas, minevajo doživetja, minevajo lepi in težki trenutki, preživeti v gorah.
Ostajajo spomini in prijateljstva.
In večno ostajajo gore.

Da se našemu Jožetu iztekajo dnevi na tem svetu, smo vedeli že nekaj časa, a nas je novica, da ga ni več med nami, kljub temu presenetila in prizadela.
Bili smo tako dolgo skupaj, da človek misel, da smo vsi minljivi preprosto odmisli. Čeprav taki ljudje, kot je bil naš Jože nikoli nebi smeli umreti, se tudi to zgodi in zato taka novica vedno boli in peče.
Zdi se mi, da smo šele pred kratkim šli narazen tako kot vedno vsako prvo sredo po GRS sestanku.

Med gorske reševalce se je naš Jože zapisal že davnega leta 1953.

Za usodo ponesrečenega v gorah je važna čim prejšnja strokovna prva pomoč in tu smo zelo pomembni gorski reševalci. To je Jože zapisal tudi v zborniku GRS postaje Celje ob njeni 80. obletnici. Gorski reševalci smo pod njegovim mentorstvom redno izpopolnjevali znanje iz prve pomoči.
Jože je bil vesten, natančen, dosleden, pošten in zelo pripaden gorski reševalec in zdravnik. Prepričan sem, da je bil takšen tudi drugače. Bil nam je pravi prijatelj in tovariš.
Nikoli ne bom pozabil njegovih besed, da smo prijatelji svet, ki ne ugasne po službi ali drugih dejavnostih.

In tam nekje bo Jože tudi sedaj, ko ne bo več njegovih predavanj o podhladitvah, ranah ter imobilizaciji, pa fižolove solate in vratovine pri Čulku po naših GRS sestankih, pa telefonskih klicev in številnih vrhov, ki jih je obiskoval, dokler so mu še služile noge. Tudi nobenega psa ne bo več, da bi zamijavkal.
Je pa Jože veliko svojih dragocenih vrednot prenesel na sina Dimitrija, ki je prav tako zdravnik in gorski reševalec, tako da bo del Jožeta še vedno z nami. Ne samo v spominu.

Jože, tebi še enkrat hvala za toliko lepih, a včasih tudi težkih trenutkov, ki si jih delil z nami.

Ivan Kotnik - Ivč
Reševanje jadralnega padalca na Rogatcu

Reševanje jadralnega padalca na Rogatcu

ponedeljek, 9. oktober 2017
Včasih stvari  ne gredo tako kot si zamislimo. Mogoče spregledamo kakšno malenkost, ki določi nadaljni potek dogodkov.
Vsekakor je imel danes jadralni padalec na koncu še kar srečo, da se stvari niso šle po svoje in da so veje zadržale njegovo težo, ker drugače bi bilo lahko precej hujše.
Redno mesečno usposabljanje v Tremerjih

Redno mesečno usposabljanje v Tremerjih

sreda, 4. oktober 2017
V okviru rednih mesečnih usposabljan, smo v sredo, 4. oktobra 2017, izvedli popoldansko vajo na temi reševanje padalca z drevesa in stensko vajo reševanje plezalca iz stene.  Ne glede na to, da nas je ujela tema so reševalci pokazali visoko znanje in motiviranost do konca vaje, že v trdi temi. Vajo smo izvedli v plezališču Tremerje pri Celju.
Zapustil nas je Stane Plaustainer

Zapustil nas je Stane Plaustainer

petek, 1. september 2017
Umrl je naš nekdanj član GRZS Postaje Celje Stane Plaustainer. Rojen je bil leta 1945, kot reševalec je bil aktiven od leta 1963 do 1980.
O času in kraju pogreba vas bomo obvestili!

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja