ponedeljek, 6. november 2017, Brane Povše 314

Reševalna akcija Kamnik

Povečava
Klikni za povečavo ...

V turobnem in deževnem ponedeljkovem popoldnevu, malo po četrti uri je pozvonil telefon. Iz Centra za obveščanje so klicali in v trenutku sem pomislil, da to ne prinaša nič dobrega.

Na Kamniku, hribu nad Grižami, je na brezpotju zdrsnilo planincu. Padel je približno petnajst metrov globoko čez skalni previs in se težje poškodoval.

Vedeli smo, kaj nas čaka, na zahtevnem, strmem in spolzkem terenu. Bila je temna, meglena in deževna noč. Šestnajst reševalcev smo ponesrečenega v ekstremnih pogojih oskrbeli in ga s pomočjo gorskih nosil transportirali v dolino, kjer ga je čakal rešilec. Premočena oblačila smo zamenjali s suhimi in odšli na zasluženo pijačo in na toplo. Po deseti uri zvečer smo se vrnili domov.

Iskrena hvala fantom za izredno požrtvovalnost.

Brane Povše


Potek reševanja na Kamniku, Žan Brezovšek


Jernej Gračner


Ivo Avberšek - Hans


Ivo Avberšek - Hans


Jernej Gračner


Jernej Gračner

Plazovi

Plazovi

sobota, 20. januar 2018
V soboto popoldne nas je presenetil klic s pozivom na akcijo. Zadeva ni bila tako nedolžna in bi se lahko končala tragično. Pet turnih smučarjev se je potem, ko so že presmučali Turski žleb, še enkrat podalo na turo in sicer po veliki “flanki" pod Tursko goro, ki je bila že dokaj zvožena od turnih smučarjev. Za pot navzgor so uporabili smučino, ki je bila že narejena. Ko so bili malo višje od narejene smučine, se je pod njimi sprožil plaz.
Zimska vaja 2018

Zimska vaja 2018

sobota, 13. januar 2018
V ne preveč prijaznem vremenu smo izvedli zimsko vajo. Točke, ki smo jih obdelali so bile klasične zimske teme, nekaj več poudarka smo namenili iskanju z žolnami  še posebno iskanju več zasutih žoln hkrati.
Ker smo po navadi na zimski vaji vključili kondicijski pohod,  ki je tokrat odpadel smo višek energije porabili z odkopavanjem snega na našem zavetišču.
Ama Dablam, 6.812 m

Ama Dablam, 6.812 m

četrtek, 2. november 2017
Člana našega društva Franc Pepevnik - Aco in Marjeta Brežnik - Daisy sta se 2.11. povzpela na eno najlepših gora 6.812 m visoki Ama Dablam v Nepalu.
Čestitke!

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja