ponedeljek, 6. november 2017, Brane Povše 495

Reševalna akcija Kamnik

Povečava
Klikni za povečavo ...

V turobnem in deževnem ponedeljkovem popoldnevu, malo po četrti uri je pozvonil telefon. Iz Centra za obveščanje so klicali in v trenutku sem pomislil, da to ne prinaša nič dobrega.

Na Kamniku, hribu nad Grižami, je na brezpotju zdrsnilo planincu. Padel je približno petnajst metrov globoko čez skalni previs in se težje poškodoval.

Vedeli smo, kaj nas čaka, na zahtevnem, strmem in spolzkem terenu. Bila je temna, meglena in deževna noč. Šestnajst reševalcev smo ponesrečenega v ekstremnih pogojih oskrbeli in ga s pomočjo gorskih nosil transportirali v dolino, kjer ga je čakal rešilec. Premočena oblačila smo zamenjali s suhimi in odšli na zasluženo pijačo in na toplo. Po deseti uri zvečer smo se vrnili domov.

Iskrena hvala fantom za izredno požrtvovalnost.

Brane Povše


Potek reševanja na Kamniku, Žan Brezovšek


Jernej Gračner


Ivo Avberšek - Hans


Ivo Avberšek - Hans


Jernej Gračner


Jernej Gračner

Borisov povzetek turnega dogodka OKREŠELJ 2018

Borisov povzetek turnega dogodka OKREŠELJ 2018

petek, 30. marec 2018
V tokratnih časih, ko se za turno smuko zanima že veliko več ljudi, so številni že spoznali čare druženja od štarta do cilja in še pol, ko ostanejo slike in slikice, dokumenti, kako bi lahko bilo, če bi ne bilo itd.
Dve nesreči ob istem času

Dve nesreči ob istem času

ponedeljek, 26. marec 2018
Ta vikend smo celjski gorski reševalci  z veliko vnemo pripravljali tradicionalni memorial v turnem smučanju, ki se je v spet lepo zaključil z družabnim srečanjem v Logarski dolini. Žal pa smo še pred razglasitvijo najboljših morali na intervencijo.
Memorial celjskih reševalcev 2018

Memorial celjskih reševalcev 2018

nedelja, 25. marec 2018
V nedeljo, 25.3.2018, smo gorski reševalci postaje Celje izpeljali turno smučarsko tekmovanje Memorial celjskih reševalcev, ki je letos potekalo v parih.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja