ponedeljek, 6. november 2017, Brane Povše 651

Reševalna akcija Kamnik

Povečava
Klikni za povečavo ...

V turobnem in deževnem ponedeljkovem popoldnevu, malo po četrti uri je pozvonil telefon. Iz Centra za obveščanje so klicali in v trenutku sem pomislil, da to ne prinaša nič dobrega.

Na Kamniku, hribu nad Grižami, je na brezpotju zdrsnilo planincu. Padel je približno petnajst metrov globoko čez skalni previs in se težje poškodoval.

Vedeli smo, kaj nas čaka, na zahtevnem, strmem in spolzkem terenu. Bila je temna, meglena in deževna noč. Šestnajst reševalcev smo ponesrečenega v ekstremnih pogojih oskrbeli in ga s pomočjo gorskih nosil transportirali v dolino, kjer ga je čakal rešilec. Premočena oblačila smo zamenjali s suhimi in odšli na zasluženo pijačo in na toplo. Po deseti uri zvečer smo se vrnili domov.

Iskrena hvala fantom za izredno požrtvovalnost.

Brane Povše


Potek reševanja na Kamniku, Žan Brezovšek


Jernej Gračner


Ivo Avberšek - Hans


Ivo Avberšek - Hans


Jernej Gračner


Jernej Gračner

Reševanje jadralnega padalca nad Dobrovljami

Reševanje jadralnega padalca nad Dobrovljami

ponedeljek, 15. oktober 2018
V soboto popoldne se je med jadranjem nad Dobrovljami jadralnemu padalcu zaprlo glavno padalo in je nato z rezervnim padalom pristal na drevesu približno 30 metrov nad tlemi. Na srečo sta se obe padali zapletli med bukove veje, ki so "opravile" nalogo z odliko.
Krvavica - iskanje in pomoč družini z otroki

Krvavica - iskanje in pomoč družini z otroki

torek, 28. avgust 2018
Družina s tremi mlajšimi otroki se je odpravila na izlet na Krvavico (909 m), občina Tabor. Zaradi prepoznega odhoda jih je na sestopu ujela noč, imeli pa so samo eno svetilko. Zanašali so se na zemljevid s spletnega mesta, toda v temi so zgrešili odcep v smeri koče. Zašli so in prišli do gozdne vlake, ki se je končala pri potoku Ojstrica. Zaradi pozne ure in utrujenosti otrok so se odločili, da pokličejo na pomoč.
Iskalna akcija Ivovec - Logarska dolina

Iskalna akcija Ivovec - Logarska dolina

sobota, 25. avgust 2018
Pohodnica, ki je bila nastanjena v Logarski dolini, se je po zajtrku s psom odpravila na “sprehod". Malo po 12. uri je poklicala na pomoč Center za obveščanje. Povedala je, da je zašla in da se nahaja nekje ob strugi kjer teče voda. Delovala je dokaj zmedeno. Kmalu zatem so se z njo po telefonu pogovarjali policisti in ugotovili, da je izgubljena pohodnica v zgornjem delu doline slišala njihovo sireno, vendar z njo ni bilo moč vzpostaviti stika, ker ji je odpovedal telefon.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja