ponedeljek, 26. marec 2018, Aleš Kovač 1542

Dve nesreči ob istem času

Povečava
Klikni za povečavo ...
Ta vikend smo celjski gorski reševalci  z veliko vnemo pripravljali tradicionalni memorial v turnem smučanju, ki se je v spet lepo zaključil z družabnim srečanjem v Logarski dolini. Žal pa smo še pred razglasitvijo najboljših morali na intervencijo.
MRZLA GORA
V južni steni Mrzle gore, ki pa marca ni več tako mrzla, je manjši snežni plaz odnesel plezalca, ki je s soplezalcem sestopal po eni od grap. Žal mlademu alpinistu nismo mogli več pomagati.

BRANA
Več sreče je imel smučar, ki se je spuščal po severni strani Brane proti Kamniškemu sedlu. Na izpostavljenem prečki ga je iz neznanega  razloga odneslo in padel je čez približno 100 metrski skalni skok proti Okrešlju. Na srečo se je padec končal na mehkem snegu in tako poškodbe, ki jih je dobil, niso bile tako hude kot so po navadi v tej nevarni steni. (na fotografiji je stena preko katere je padel in njegova sled po padcu v snegu).


Grega Justin

Pri obeh akcijah je sodelovala dežurna ekipa z Brnika, ki je sočasno ob pomoči domačih reševalcev pomagala pri reševanju in prevozu moštva.
Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

sreda, 25. december 2019
Nekaj čez eno zjutraj, me na božično noč zbudi telefonski klic načelnika Aleša Kovača, da v Podsredi na Kozjanskem pogrešajo osebo, ki se je še do nedavnega odzivala na telefonske klice, nato pa se ji je telefon izpraznil.
Poročilo: zimska vaja Okrešelj

Poročilo: zimska vaja Okrešelj

ponedeljek, 23. december 2019
V soboto 21 .12. in nedeljo 22 .12. 2019 smo izvedli zimsko vajo na Okrešlju.
Letna reševalna vaja - Klemenča peč

Letna reševalna vaja - Klemenča peč

nedelja, 9. junij 2019
Tradicionalno je drugi vikend v juniju namenjen letni reševalni vaji, ki smo jo tokrat izvedli v steni Klemenče peči nad Logarsko dolino. V prijetno toplem vremenu smo se po dveh smereh odpravili na delovišče.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja