ponedeljek, 26. marec 2018, Aleš Kovač 1853

Dve nesreči ob istem času

Povečava
Klikni za povečavo ...
Ta vikend smo celjski gorski reševalci  z veliko vnemo pripravljali tradicionalni memorial v turnem smučanju, ki se je v spet lepo zaključil z družabnim srečanjem v Logarski dolini. Žal pa smo še pred razglasitvijo najboljših morali na intervencijo.
MRZLA GORA
V južni steni Mrzle gore, ki pa marca ni več tako mrzla, je manjši snežni plaz odnesel plezalca, ki je s soplezalcem sestopal po eni od grap. Žal mlademu alpinistu nismo mogli več pomagati.

BRANA
Več sreče je imel smučar, ki se je spuščal po severni strani Brane proti Kamniškemu sedlu. Na izpostavljenem prečki ga je iz neznanega  razloga odneslo in padel je čez približno 100 metrski skalni skok proti Okrešlju. Na srečo se je padec končal na mehkem snegu in tako poškodbe, ki jih je dobil, niso bile tako hude kot so po navadi v tej nevarni steni. (na fotografiji je stena preko katere je padel in njegova sled po padcu v snegu).


Grega Justin

Pri obeh akcijah je sodelovala dežurna ekipa z Brnika, ki je sočasno ob pomoči domačih reševalcev pomagala pri reševanju in prevozu moštva.
Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

četrtek, 5. marec 2020
Vodnika reševalnih psov GRZS, Marjeta Leva s psičko Bee iz postaje Maribor in Matej Špeh s psičko Juno iz postaje Celje, sva se na povabilo avstrijsko - koroških kolegov udeležila tečaja za reševanje izpod plazov v Innerkremsu.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

sobota, 22. februar 2020
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah in sicer na Okrešlju, 22. februarja 2020. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.
Reševalne akcije v januarju

Reševalne akcije v januarju

sreda, 22. januar 2020
Letošnji januar je poseben v večih pogledih, kot prvo je v gorah zelo malo snega, kot drugo pa se je zgodilo nadpovprečno veliko nesreč, tudi tragičnih.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja