ponedeljek, 15. oktober 2018, Aleš Kovač 94

Reševanje jadralnega padalca nad Dobrovljami

Povečava
Klikni za povečavo ...
V soboto popoldne se je med jadranjem nad Dobrovljami jadralnemu padalcu zaprlo glavno padalo, nakar je z rezervnim padalom pristal na drevesu približno 30 metrov nad tlemi. Na srečo sta se obe padali zapletli med bukove veje, ki so "opravile" nalogo z odliko.
Padalca smo s pomočjo vrvne tehnike nepoškodovanega rešili z drevesa. Potrebno je bilo kar nekaj telovadbe, da smo spravili z visokih dreves obe zapleteni padali. S klasičnim, a preizkušenim “zemeljskim" prevozom smo se odpeljali na prisluženo pivo.Aleš Kovač

Aleš Kovač

Uroš Šetina
Del dohodnine namenite za našo dejavnost

Del dohodnine namenite za našo dejavnost

petek, 16. november 2018
Za vse tiste, ki še niste, pa bi želeli del dohodnine nameniti našemu društvu, prilagamo delno izpolnjen obrazec. Tistim, ki ste vlogo že vložili, je ni potrebno vlagati ponovno. Izpolnjen obrazec oddajte na svojem finančnem uradu.
Vaja Potres 2018

Vaja Potres 2018

sobota, 20. oktober 2018
Vaja Potres 2018 je predvidela da se strese zahodna Štajerska z epicentrom v bližini Žalca. V vaji, ki je potekala hkrati v občinah Velenje, Žalec, Celje in Laško, so sodelovale vse enote iz sistema zaščite in reševanja, pod vodstvom njene posebne enote USAR in MUSAR.
Predstavitev GRZS

Predstavitev GRZS

četrtek, 18. oktober 2018
V sklopu tehninčnega dne na Osnovni šoli na Ljubnem smo osnovnošolcem predstavili dejavnost gorskih reševalcev.
Kot ponavadi, je bilo največje zanimanje za prikaz tehnične opreme in njihovo uporabo.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja