petek, 30. november 2018, Aleš Kovač 314

Delovni november vodnikov reševalnih psov

Povečava
Klikni za povečavo ...
Vodniki reševalnih psov so imeli novembra veliko dela...
GRSZ Kranj nas je 11. in 17. novembra prosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na Krvavcu. V akcijo se nas je, poleg domačih vodnikov reševalnih psov in kinologov, vključilo 12 vodnikov Gorske reševalne zveze Slovenije. Preiskali smo predvsem strmine proti dolini Kokre. Pogrešanega smo našli mrtvega 17. novembra.


27. in 28. novembra je bilo izvedeno helikoptrsko usposabljanje v Završnici za obnovitev licence A1.
Z reševalnimi psi smo vadili vstop in izstop v helikopter, vkrcanje dolgih predmetov (nosila, smuči,...), ter dvigovanje in spuščanje z elektromotornim vitlom.

28 in 29. novembra smo se pridružili GRSZ Koroške pri iskanju pogrešane osebe v okolici Črne na Koroškem. Poleg domačih vodnikov reševalnih psov sva bila prisotna tudi vodnika  GRSZ Maribor in GRSZ Celje.

Vodnik reševalnega pesa (psa)
Matej Špeh
Usposabljanje »Modul A«

Usposabljanje »Modul A«

petek, 12. april 2019
Za potrebe licence moramo Gorski reševalci na vsaka tri leta opraviti posebni modul, na katerem obnovimo znanje varnega približevanja, vstopanja in izstopanja v zrakoplov oz. po domače helikopter.
Reševalna akcija Plesnikova planina

Reševalna akcija Plesnikova planina

sreda, 27. marec 2019
Par turistov iz tujine se je podal iz Logarske doline na Plesnikovo planino. Pri sestopu v dolino sta zašla v neprehoden teren iz katerega z nepopolno opremo nista mogla/znala sestopiti.
Memorial celjskih reševalcev

Memorial celjskih reševalcev

ponedeljek, 25. marec 2019
V nedeljo, 24. marca 2019, smo reševalci GRS Celje izvedli "Memorial celjskih reševalcev". To turnosmučarko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, ker se dogaja v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja