petek, 30. november 2018, Aleš Kovač 33

Delovni november vodnikov reševalnih psov

Povečava
Klikni za povečavo ...
Vodniki reševalnih psov so imeli novembra veliko dela...
GRSZ Kranj nas je 11. in 17. novembra prosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na Krvavcu. V akcijo se nas je, poleg domačih vodnikov reševalnih psov in kinologov, vključilo 12 vodnikov Gorske reševalne zveze Slovenije. Preiskali smo predvsem strmine proti dolini Kokre. Pogrešanega smo našli mrtvega 17. novembra.


27. in 28. novembra je bilo izvedeno helikoptrsko usposabljanje v Završnici za obnovitev licence A1.
Z reševalnimi psi smo vadili vstop in izstop v helikopter, vkrcanje dolgih predmetov (nosila, smuči,...), ter dvigovanje in spuščanje z elektromotornim vitlom.

28 in 29. novembra smo se pridružili GRSZ Koroške pri iskanju pogrešane osebe v okolici Črne na Koroškem. Poleg domačih vodnikov reševalnih psov sva bila prisotna tudi vodnika  GRSZ Maribor in GRSZ Celje.

Vodnik reševalnega pesa (psa)
Matej Špeh
DUŠAN KUKOVEC – 90 let

DUŠAN KUKOVEC – 90 let

ponedeljek, 3. december 2018
Dušan Kukovec, v drugi polovici prejšnjega stoletja vrhunski alpinist in dolgoletni gorski reševalec, je na začetku letošnjega decembra praznoval častitljivih 90 let.
Del dohodnine namenite za našo dejavnost

Del dohodnine namenite za našo dejavnost

petek, 16. november 2018
Za vse tiste, ki še niste, pa bi želeli del dohodnine nameniti našemu društvu, prilagamo delno izpolnjen obrazec. Tistim, ki ste vlogo že vložili, je ni potrebno vlagati ponovno. Izpolnjen obrazec oddajte na svojem finančnem uradu.
Vaja Potres 2018

Vaja Potres 2018

sobota, 20. oktober 2018
Vaja Potres 2018 je predvidela da se strese zahodna Štajerska z epicentrom v bližini Žalca. V vaji, ki je potekala hkrati v občinah Velenje, Žalec, Celje in Laško, so sodelovale vse enote iz sistema zaščite in reševanja, pod vodstvom njene posebne enote USAR in MUSAR.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja