petek, 30. november 2018, Aleš Kovač 1087

Delovni november vodnikov reševalnih psov

Povečava
Klikni za povečavo ...
Vodniki reševalnih psov so imeli novembra veliko dela...
GRSZ Kranj nas je 11. in 17. novembra prosila za pomoč pri iskanju pogrešane osebe na Krvavcu. V akcijo se nas je, poleg domačih vodnikov reševalnih psov in kinologov, vključilo 12 vodnikov Gorske reševalne zveze Slovenije. Preiskali smo predvsem strmine proti dolini Kokre. Pogrešanega smo našli mrtvega 17. novembra.


27. in 28. novembra je bilo izvedeno helikoptrsko usposabljanje v Završnici za obnovitev licence A1.
Z reševalnimi psi smo vadili vstop in izstop v helikopter, vkrcanje dolgih predmetov (nosila, smuči,...), ter dvigovanje in spuščanje z elektromotornim vitlom.

28 in 29. novembra smo se pridružili GRSZ Koroške pri iskanju pogrešane osebe v okolici Črne na Koroškem. Poleg domačih vodnikov reševalnih psov sva bila prisotna tudi vodnika  GRSZ Maribor in GRSZ Celje.

Vodnik reševalnega pesa (psa)
Matej Špeh
Gabriel Prezelj – Elč, 1934 – 2020

Gabriel Prezelj – Elč, 1934 – 2020

sreda, 23. september 2020
Umrl je Gabrijel Prezelj – Elč, rojen 12. 8. 1934. Član GRZS postaje Celje je bil od leta 1959, od leta 1985 častni član. Bil je inštruktor planinske vzgoje, alpinistični inštruktor in gorski vodnik.

Pogreb pokojnega bo v družinskem krogu.

Reševalci GRSZ postaje Celje izrekamo družini, svojcem in prijateljem iskreno sožalje!
Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

četrtek, 5. marec 2020
Vodnika reševalnih psov GRZS, Marjeta Leva s psičko Bee iz postaje Maribor in Matej Špeh s psičko Juno iz postaje Celje, sva se na povabilo avstrijsko - koroških kolegov udeležila tečaja za reševanje izpod plazov v Innerkremsu.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

sobota, 22. februar 2020
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah in sicer na Okrešlju, 22. februarja 2020. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja