sobota, 9. februar 2019, Matej Špeh 472

Krvavica - reševanje poškodovanega po padcu na strmemu, skalnatemu terenu

Povečava
Klikni za povečavo ...
Po prejetem pozivu ob 17. 37, smo  odhiteli na pomoč huje poškodovanemu pohodniku na Krvavici. Ponesrečenec je zdrsnil s poti po strmemu skalnatemu terenu in se med padcem huje poškodoval.
Po nudenju prve pomoči (pri njemu je bila ekipa NMP in gasilci), smo  ponesrečenca z mesta nezgode z gorskimi nosili CMC s kolesom in vrvno tehniko, po zelo strmemu, delno zamrznjenemu, skalnatemu in tudi spolzkemu blatnemu terenu prenesli v dolino. Za naporen in nevaren transport smo porabili malo več kot 1 uro in ga ob 20.50 predali v roke ekipi nujne medicinske pomoči, ki ga je zatem odpeljala v splošno bolnico Celje na zdravljenje.
Pri reševanju so nam pomagali gasilci PGD Loke, Ojstriška vas - Tabor, Kapla Pondor in ekipa NMP Žalec. Hvala vsem!

Področje, kjer je vrh Krvavice, je verjetno manj znano področje širši javnosti. Krvavica je 909 m visok vrh, ki se nahaja vzhodno od Čemšeniške planine. Z vrha, ki se strmo spušča na vse strani je lep razgled na Posavsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Sta pa pristop na vrh in spust z njega lahko dokaj nevarna, še posebej če pohodniki nimajo primerne obutve. Pot je strma, v danih razmerah lahko zamrznjena, spolzka, polna blata in korenin ter drsečega kamenja pomešanega z listjem.

In morda še zanimiva legenda zakaj je Krvavica Krvavica:
"Nad Svetim Jurijem ob Taboru je Ojstrica in za njo Krvavica. Tam so vrgli Veroniko Deseniško preko skal. Branila se je, vendar ji to ni pomagalo. Zato pa še dandanašnjih dni hodi ob mesečnih nočeh na skale sedet. Po njeni nemili usodi se tista gora imenuje Krvavica."

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Ivo Avberšek - Hans
Memorial celjskih reševalcev 2019

Memorial celjskih reševalcev 2019

nedelja, 24. marec 2019
Dvig štartnih številk je pri Penzionu Na razpotju, štart je v Logarskem kotu, cilj je na Okrešlju.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

nedelja, 17. marec 2019
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah 17. marca 2019 na Okrešlju. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.
Zimska vaja - Okrešelj 2018

Zimska vaja - Okrešelj 2018

četrtek, 27. december 2018
Zimsko vajo smo izvedli v soboto 22. in v nedeljo 23. 12. 2018.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja