sobota, 9. februar 2019, Matej Špeh 683

Krvavica - reševanje poškodovanega po padcu na strmemu, skalnatemu terenu

Povečava
Klikni za povečavo ...
Po prejetem pozivu ob 17. 37, smo  odhiteli na pomoč huje poškodovanemu pohodniku na Krvavici. Ponesrečenec je zdrsnil s poti po strmemu skalnatemu terenu in se med padcem huje poškodoval.
Po nudenju prve pomoči (pri njemu je bila ekipa NMP in gasilci), smo  ponesrečenca z mesta nezgode z gorskimi nosili CMC s kolesom in vrvno tehniko, po zelo strmemu, delno zamrznjenemu, skalnatemu in tudi spolzkemu blatnemu terenu prenesli v dolino. Za naporen in nevaren transport smo porabili malo več kot 1 uro in ga ob 20.50 predali v roke ekipi nujne medicinske pomoči, ki ga je zatem odpeljala v splošno bolnico Celje na zdravljenje.
Pri reševanju so nam pomagali gasilci PGD Loke, Ojstriška vas - Tabor, Kapla Pondor in ekipa NMP Žalec. Hvala vsem!

Področje, kjer je vrh Krvavice, je verjetno manj znano področje širši javnosti. Krvavica je 909 m visok vrh, ki se nahaja vzhodno od Čemšeniške planine. Z vrha, ki se strmo spušča na vse strani je lep razgled na Posavsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Sta pa pristop na vrh in spust z njega lahko dokaj nevarna, še posebej če pohodniki nimajo primerne obutve. Pot je strma, v danih razmerah lahko zamrznjena, spolzka, polna blata in korenin ter drsečega kamenja pomešanega z listjem.

In morda še zanimiva legenda zakaj je Krvavica Krvavica:
"Nad Svetim Jurijem ob Taboru je Ojstrica in za njo Krvavica. Tam so vrgli Veroniko Deseniško preko skal. Branila se je, vendar ji to ni pomagalo. Zato pa še dandanašnjih dni hodi ob mesečnih nočeh na skale sedet. Po njeni nemili usodi se tista gora imenuje Krvavica."

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Akcija Krvavica

Ivo Avberšek - Hans
Pes je padel čez steno Raduhe

Pes je padel čez steno Raduhe

četrtek, 2. maj 2019
V četrtek, 2. 5. 2019 je z vrha Raduhe padel pes pasme cavalier king Charles španjel. Kuža se je na vrhu pognal za kavko in po nekaj metrih drsenja po snegu padel čez steno.
Usposabljanje »Modul A«

Usposabljanje »Modul A«

petek, 12. april 2019
Za potrebe licence moramo Gorski reševalci na vsaka tri leta opraviti posebni modul, na katerem obnovimo znanje varnega približevanja, vstopanja in izstopanja v zrakoplov oz. po domače helikopter.
Reševalna akcija Plesnikova planina

Reševalna akcija Plesnikova planina

sreda, 27. marec 2019
Par turistov iz tujine se je podal iz Logarske doline na Plesnikovo planino. Pri sestopu v dolino sta zašla v neprehoden teren iz katerega z nepopolno opremo nista mogla/znala sestopiti.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja