ponedeljek, 23. december 2019, Marjeta Brežnik 161

Poročilo: zimska vaja Okrešelj

Povečava
Klikni za povečavo ...
V soboto 21 .12. in nedeljo 22 .12. 2019 smo izvedli zimsko vajo na Okrešlju.
V soboto smo se ob 09:00 uri zbrali v zavetišču GRS Celje.

Delo na posameznih delovnih točkah smo prilagodili glede na vreme. Imeli smo štiri delovne točke – uporaba reševalnih sani Akia, uporaba nosil UT 2000, izdelava enojne in dvojne zavore na vponko, PP.

Po kosilu je Gašper Knez  predstavil lavinsko  žolno PIEPS, Matej Špeh pa nam je predstavil lavinski nahrbtnik Mammut. Nato smo imeli še predavanje o Poškodbah kolenskega sklepa in Obravnavanje poškodb hrbtenice na terenu. Predavanje je izvedel dr. Samo Fokter.

V nedeljo smo imeli ob 06:00 uri zajtrk, ob  07:30 uri  pa  izvzem potrebne opreme in odhod proti Savinjskemu sedlu.

Za  ta dan smo imeli na  programu štafetni spust  s štirimi sidrišči . Pred odhodom smo naredili dvosmerni test lavinskih žoln  pri vseh udeležencih in nato smo  v skupini odšli  proti  delovišču . Na poti proti Savinjskemu sedlu smo pod Štajersko Rinko odložili opremo. Med potjo smo naredili prerez snežne odeje (norveška metoda), pod sedlom pa smo ponovili še CT in ECT metodo. Nato smo se vrnili pod Štajersko Rinko in pripravili vso potrebno opremo za štafetni  spust s štirimi sidrišči. Za spuščanje smo uporabili nosila UT 2000, dve statični vrvi, za izdelavo sidrišč pa smo uporabili cepine. Med sabo smo komunicirali z ročnimi radijskimi napravami.

Vaja se je zaključila, ko smo bili vsi sodelujoči reševalci zbrani pri zavetišču GRS, ob 12:00 uri. Nato smo pospravili opremo in naredili še analizo vaje.

Ob 13:00 h smo odšli v dolino in na kosilo.

Na vaji se je pokazala dobra pripravljenost moštva za reševanje v zimskih razmerah.

Zapisala: Marjeta Brežnik, 23. 12. 2019Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

sobota, 22. februar 2020
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah in sicer na Okrešlju, 22. februarja 2020. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.
Reševalne akcije v januarju

Reševalne akcije v januarju

sreda, 22. januar 2020
Letošnji januar je poseben v večih pogledih, kot prvo je v gorah zelo malo snega, kot drugo pa se je zgodilo nadpovprečno veliko nesreč, tudi tragičnih.
Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

sreda, 25. december 2019
Nekaj čez eno zjutraj, me na božično noč zbudi telefonski klic načelnika Aleša Kovača, da v Podsredi na Kozjanskem pogrešajo osebo, ki se je še do nedavnega odzivala na telefonske klice, nato pa se ji je telefon izpraznil.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja