ponedeljek, 23. december 2019, Marjeta Brežnik 83

Poročilo: zimska vaja Okrešelj

Povečava
Klikni za povečavo ...
V soboto 21 .12. in nedeljo 22 .12. 2019 smo izvedli zimsko vajo na Okrešlju.
V soboto smo se ob 09:00 uri zbrali v zavetišču GRS Celje.

Delo na posameznih delovnih točkah smo prilagodili glede na vreme. Imeli smo štiri delovne točke – uporaba reševalnih sani Akia, uporaba nosil UT 2000, izdelava enojne in dvojne zavore na vponko, PP.

Po kosilu je Gašper Knez  predstavil lavinsko  žolno PIEPS, Matej Špeh pa nam je predstavil lavinski nahrbtnik Mammut. Nato smo imeli še predavanje o Poškodbah kolenskega sklepa in Obravnavanje poškodb hrbtenice na terenu. Predavanje je izvedel dr. Samo Fokter.

V nedeljo smo imeli ob 06:00 uri zajtrk, ob  07:30 uri  pa  izvzem potrebne opreme in odhod proti Savinjskemu sedlu.

Za  ta dan smo imeli na  programu štafetni spust  s štirimi sidrišči . Pred odhodom smo naredili dvosmerni test lavinskih žoln  pri vseh udeležencih in nato smo  v skupini odšli  proti  delovišču . Na poti proti Savinjskemu sedlu smo pod Štajersko Rinko odložili opremo. Med potjo smo naredili prerez snežne odeje (norveška metoda), pod sedlom pa smo ponovili še CT in ECT metodo. Nato smo se vrnili pod Štajersko Rinko in pripravili vso potrebno opremo za štafetni  spust s štirimi sidrišči. Za spuščanje smo uporabili nosila UT 2000, dve statični vrvi, za izdelavo sidrišč pa smo uporabili cepine. Med sabo smo komunicirali z ročnimi radijskimi napravami.

Vaja se je zaključila, ko smo bili vsi sodelujoči reševalci zbrani pri zavetišču GRS, ob 12:00 uri. Nato smo pospravili opremo in naredili še analizo vaje.

Ob 13:00 h smo odšli v dolino in na kosilo.

Na vaji se je pokazala dobra pripravljenost moštva za reševanje v zimskih razmerah.

Zapisala: Marjeta Brežnik, 23. 12. 2019Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

sreda, 25. december 2019
Nekaj čez eno zjutraj, me na božično noč zbudi telefonski klic načelnika Aleša Kovača, da v Podsredi na Kozjanskem pogrešajo osebo, ki se je še do nedavnega odzivala na telefonske klice, nato pa se ji je telefon izpraznil.
Letna reševalna vaja - Klemenča peč

Letna reševalna vaja - Klemenča peč

nedelja, 9. junij 2019
Tradicionalno je drugi vikend v juniju namenjen letni reševalni vaji, ki smo jo tokrat izvedli v steni Klemenče peči nad Logarsko dolino. V prijetno toplem vremenu smo se po dveh smereh odpravili na delovišče.
Preverjanje znanja iz reševalne tehnike

Preverjanje znanja iz reševalne tehnike

sobota, 8. junij 2019
Sobotno popoldne namenimo preveranju znanja iz vrvne tehnike, ki je za gorskega reševalca eno ključnih znanj. Na štirih deloviščih inštruktorji ocenimo usposobljenost izdelave vrvne ograje, delo z vitlom, improvizirano tehniko reševanja in tipizirano tehniko reševanja s statičnimi vrvmi

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja