sreda, 22. januar 2020, Aleš Kovač 3796

Reševalne akcije v januarju

Povečava
Klikni za povečavo ...
Letošnji januar je poseben v večih pogledih, kot prvo je v gorah zelo malo snega, kot drugo pa se je zgodilo nadpovprečno veliko nesreč, tudi tragičnih.
Takoj po novem letu smo pomagali planinki, ki si je pri sestopu s Smrekovca na poledeneli planinski poti zlomila gleženj.  Čez teden dni smo nudi pomoč policiji pri prenosu pokojnika, ki je padel na območju zavarovane planinske poti v Vinski gori. Iz okoliščin predvidevamo, da se nesreča ni zgodila zaradi plezanja po ZPP Gonžarjeva peč.
 
V soboto 11. januraja smo posredovali na Okrešlju, kjer se je zgodila nesreča pri sestopu s Turskega žleba, kjer si je planinka pri padcu poškodovala trebuh. S pomočjo ekipe HNMP Brnik in našega reševalca letalca smo poškodovanko odpeljali v bolnišnico.

Le dan kasneje, 12. januarja,  se je v bližini Okrešlja, v Kotličih zgodila še ena nesreča. Planinec se je pri sestopu s Turske gore v smeri Kotličev padel in se lažje poškodoval. Med padcem je izgubil cepin, zaradi česar ni mogel več varno sestopati. Tudi njega smo reševali s pomočjo helikopterske ekipe nujne medecinske pomoči in našega letalca reševalca, ki so ga pobrali v Mozirju. Poškodovanega planinca, ki je bil že rahlo podhlajen smo že v mraku našli na snežišču pod steno Turske gore. Na srečo je imel pri sebi svetilko s katero je lahko javil svoj položaj, kajti iz pogovora z njim ob javljanju nesreče nismo mogli točno določiti njegovega položaja.

Manj srečno pa se je končala nesreča na območjo Male Ojstrice. Dva planinca sta se vračala iz Ojstrice po JV grebenu. Pri prečkanju trdega snežišča sta oba naenkrat zdrsnila, pri čemer se je eden ustavil takoj, drugi pa šele po daljšem drsenju tik pred prepadnim skokom. Malo zatem ga je kolegica našla na snežišču pod skokom. Zaradi hudih poškodb, ki jih je med drsenjem dobil je na kraju nesreče umrl. Oba pohodnika sta sicer imela popolno zimsko opremo, vendar sta si po preplezanem zahtevnem vršnjem delu Ojstrice nato čeladi snela.
Memorial celjskih reševalcev 2023

Memorial celjskih reševalcev 2023

torek, 21. marec 2023

V nedeljo, 19. marca 2023, smo reševalci GRS Celje izvedli "Memorial celjskih reševalcev 2023". To turnosmučarsko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

sobota, 11. marec 2023
19. marca, 2023 na Okrešlju organiziramo Državno prvenstvo v turnem smučanju, tekmovanje - posamezno.
Memorial celjskih reševalcev 2022

Memorial celjskih reševalcev 2022

ponedeljek, 14. marec 2022
V nedeljo, 13. marca 2022, smo reševalci GRS Celje v sodelovanju s TSK Lima izvedli "Memorial celjskih reševalcev". Tekmovanje, ki je štelo za državno prvenstvo v parih, velja za najbolj atraktivno tekmovanje v Sloveniji. Dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja