četrtek, 5. marec 2020, Matej Špeh 1415

Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

Povečava
Klikni za povečavo ...
Vodnika reševalnih psov GRZS, Marjeta Leva s psičko Bee iz postaje Maribor in Matej Špeh s psičko Juno iz postaje Celje, sva se na povabilo avstrijsko - koroških kolegov udeležila tečaja za reševanje izpod plazov v Innerkremsu.
Tečaj je potekal en teden, od 28.2 do 5.3.2020, kar se mi je na začetku zdelo precej dolgo, vendar so nam domiselni in izkušeni inštruktorji vsak dan pripravili kakšno zanimivo vajo, da je teden zelo hitro minil. Delovišča, na katera smo pristopali s turnimi smučmi ali s sedežnico, so bila na s snegom bogatih planinah pod okoliškimi dvatisočaki, kar je omogočilo zelo kvalitetno izvebo vaj. Najina psa sta se s hitrim in zanesljivim iskanjem odlično odrezala in tudi opravila njihovo najtežjo preizkušnjo (CW-Weiterbildung).

Na tečaju so poleg domačih reševalcev in naju sodelovali tudi gostje iz Češke, Južne Tirolske.

Zapisal Matej Špeh

Video posnetek

Usposabljanje lavinskih psov v Innerkremsu, 2020

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

sobota, 22. februar 2020
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah in sicer na Okrešlju, 22. februarja 2020. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.
Reševalne akcije v januarju

Reševalne akcije v januarju

sreda, 22. januar 2020
Letošnji januar je poseben v večih pogledih, kot prvo je v gorah zelo malo snega, kot drugo pa se je zgodilo nadpovprečno veliko nesreč, tudi tragičnih.
Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

Božična iskalna akcija Bistrica ob Sotli

sreda, 25. december 2019
Nekaj čez eno zjutraj, me na božično noč zbudi telefonski klic načelnika Aleša Kovača, da v Podsredi na Kozjanskem pogrešajo osebo, ki se je še do nedavnega odzivala na telefonske klice, nato pa se ji je telefon izpraznil.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja