četrtek, 5. marec 2020, Matej Špeh 3266

Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

Povečava
Klikni za povečavo ...
Vodnika reševalnih psov GRZS, Marjeta Leva s psičko Bee iz postaje Maribor in Matej Špeh s psičko Juno iz postaje Celje, sva se na povabilo avstrijsko - koroških kolegov udeležila tečaja za reševanje izpod plazov v Innerkremsu.
Tečaj je potekal en teden, od 28.2 do 5.3.2020, kar se mi je na začetku zdelo precej dolgo, vendar so nam domiselni in izkušeni inštruktorji vsak dan pripravili kakšno zanimivo vajo, da je teden zelo hitro minil. Delovišča, na katera smo pristopali s turnimi smučmi ali s sedežnico, so bila na s snegom bogatih planinah pod okoliškimi dvatisočaki, kar je omogočilo zelo kvalitetno izvebo vaj. Najina psa sta se s hitrim in zanesljivim iskanjem odlično odrezala in tudi opravila njihovo najtežjo preizkušnjo (CW-Weiterbildung).

Na tečaju so poleg domačih reševalcev in naju sodelovali tudi gostje iz Češke, Južne Tirolske.

Zapisal Matej Špeh

Video posnetek

Usposabljanje lavinskih psov v Innerkremsu, 2020

Memorial celjskih reševalcev 2023

Memorial celjskih reševalcev 2023

torek, 21. marec 2023

V nedeljo, 19. marca 2023, smo reševalci GRS Celje izvedli "Memorial celjskih reševalcev 2023". To turnosmučarsko tekmovanje velja v Sloveniji za najbolj atraktivno tekmovanje v turnem smučanju, dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

Vabilo na Memorial celjskih gorskih reševalcev 2023

sobota, 11. marec 2023
19. marca, 2023 na Okrešlju organiziramo Državno prvenstvo v turnem smučanju, tekmovanje - posamezno.
Memorial celjskih reševalcev 2022

Memorial celjskih reševalcev 2022

ponedeljek, 14. marec 2022
V nedeljo, 13. marca 2022, smo reševalci GRS Celje v sodelovanju s TSK Lima izvedli "Memorial celjskih reševalcev". Tekmovanje, ki je štelo za državno prvenstvo v parih, velja za najbolj atraktivno tekmovanje v Sloveniji. Dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja