torek, 10. november 2020, Aleš Kovač 1151

Koledar 2021

Povečava
Klikni za povečavo ...
Postaja gorske reševalne službe Celje je izdala koledar za leto 2021.

Društvo GRS Celje deluje že od leta 1931 in od takrat smo prehodili že dolgo pot. Danes delujemo kot Gorska reševalna služba postaja Celje in v letu 2021 praznujemo 90 letnico našega obstoja.
Smo izključno prostovoljci, ki opravljamo humanitarno dejavnost. Pomagamo vsem, ki so naše pomoči potrebni na težje dostopnih mestih, vse pogosteje pa tudi v urbanem okolju. Izvajamo tudi preventivne dejavnosti z namenom, da bi bilo v prihodnje čim manj nesreč.

S koledarjem za leto 2021 želimo pokazati lepote gora, kjer izvajamo naše dejavnosti.
Naj vas strah pred nesrečo ne odvrne od obiska teh lepot, ravno nasprotno, namesto tega naj vas te lepote nagovorijo k uporabi primerne gorniške opreme, upoštevanju varnega gibanja v gorah in ohranjanju okolja.

Z nakupom koledarja boste podprli našo dejavnost. Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo in vam želimo obilo užitkov v gorah ter osebnega zadovoljstva!

Aleš Kovač, načelnik postaje
Memorial celjskih reševalcev 2022

Memorial celjskih reševalcev 2022

ponedeljek, 14. marec 2022
V nedeljo, 13. marca 2022, smo reševalci GRS Celje v sodelovanju s TSK Lima izvedli "Memorial celjskih reševalcev". Tekmovanje, ki je štelo za državno prvenstvo v parih, velja za najbolj atraktivno tekmovanje v Sloveniji. Dogaja se v pristnem gorskem okolju, kjer ne manjka grap, strmih spustov in tehničnih vzponov.
Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

Dušan Kukovec, prejemnik priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2022

sobota, 12. marec 2022
Alpinist, gorski reševalec, morjeplovec in svetovni popotnik Dušan Kukovec je starosta Šaleškega alpinističnega odseka (ŠAO) in GRZS - Postaje Celje ter tudi eden najstarejših alpinistov in gorskih reševalcev pri nas.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

četrtek, 20. januar 2022
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.

Tečaj je prestavljen na 12. 2.2022!

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja