torek, 10. november 2020, Aleš Kovač 87

Koledar 2021

Povečava
Klikni za povečavo ...
Postaja gorske reševalne službe Celje je izdala koledar za leto 2021.

Društvo GRS Celje deluje že od leta 1931 in od takrat smo prehodili že dolgo pot. Danes delujemo kot Gorska reševalna služba postaja Celje in v letu 2021 praznujemo 90 letnico našega obstoja.
Smo izključno prostovoljci, ki opravljamo humanitarno dejavnost. Pomagamo vsem, ki so naše pomoči potrebni na težje dostopnih mestih, vse pogosteje pa tudi v urbanem okolju. Izvajamo tudi preventivne dejavnosti z namenom, da bi bilo v prihodnje čim manj nesreč.

S koledarjem za leto 2021 želimo pokazati lepote gora, kjer izvajamo naše dejavnosti.
Naj vas strah pred nesrečo ne odvrne od obiska teh lepot, ravno nasprotno, namesto tega naj vas te lepote nagovorijo k uporabi primerne gorniške opreme, upoštevanju varnega gibanja v gorah in ohranjanju okolja.

Z nakupom koledarja boste podprli našo dejavnost. Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo in vam želimo obilo užitkov v gorah ter osebnega zadovoljstva!

Aleš Kovač, načelnik postaje
Gabriel Prezelj – Elč, 1934 – 2020

Gabriel Prezelj – Elč, 1934 – 2020

sreda, 23. september 2020
Umrl je Gabrijel Prezelj – Elč, rojen 12. 8. 1934. Član GRZS postaje Celje je bil od leta 1959, od leta 1985 častni član. Bil je inštruktor planinske vzgoje, alpinistični inštruktor in gorski vodnik.

Pogreb pokojnega bo v družinskem krogu.

Reševalci GRSZ postaje Celje izrekamo družini, svojcem in prijateljem iskreno sožalje!
Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

Poročilo o udeležbi na usposabljanju lavinskih psov v Innerkremsu

četrtek, 5. marec 2020
Vodnika reševalnih psov GRZS, Marjeta Leva s psičko Bee iz postaje Maribor in Matej Špeh s psičko Juno iz postaje Celje, sva se na povabilo avstrijsko - koroških kolegov udeležila tečaja za reševanje izpod plazov v Innerkremsu.
Seminar varne hoje v zimskih razmerah

Seminar varne hoje v zimskih razmerah

sobota, 22. februar 2020
Tudi letos bo GRS postaja Celje izvedla seminar varne hoje v zimskih razmerah in sicer na Okrešlju, 22. februarja 2020. Seminar je namenjen gornikom, planincem, turnim smučarjem, alpinistom oz. vsem obiskovalcem gora v zimskem obdobju.

Prijava za člane

Iskanje

Socialna omrežja