Novice

Prikazano: 41 - 60 od 67 zapisov

Zimska vaja 2018

V ne preveč prijaznem vremenu smo izvedli zimsko vajo. Točke, ki smo jih obdelali so bile klasične zimske teme, nekaj več poudarka smo namenili iskanju z žolnami  še posebno iskanju več zasutih žoln hkrati.
Ker smo po navadi na zimski vaji vključili kondicijski pohod,  ki je tokrat odpadel smo višek energije porabili z odkopavanjem snega na našem zavetišču.
sobota, 13. januar 2018

Reševalna akcija Kamnik

V turobnem in deževnem ponedeljkovem popoldnevu, malo po četrti uri je pozvonil telefon. Iz Centra za obveščanje so klicali in v trenutku sem pomislil, da to ne prinaša nič dobrega.

ponedeljek, 6. november 2017

Ama Dablam, 6.812 m

Člana našega društva Franc Pepevnik - Aco in Marjeta Brežnik - Daisy sta se 2.11. povzpela na eno najlepših gora 6.812 m visoki Ama Dablam v Nepalu.
Čestitke!
četrtek, 2. november 2017

“Korošica” pogorela

Bili je temno kot v rogu, reševalci in gasilci smo nemo opazovali kako ogenj požira “Korošico”. “Napisat nimam kaj, vse o dogodku, vzroku in posledicah, so povedali že novinarji”, je dejal Aleš. Sicer pa fotografije povedo vse.
torek, 24. oktober 2017

Reševanje jadralnega padalca na Rogatcu

Včasih stvari  ne gredo tako kot si zamislimo. Mogoče spregledamo kakšno malenkost, ki določi nadaljni potek dogodkov.
Vsekakor je imel danes jadralni padalec na koncu še kar srečo, da se stvari niso šle po svoje in da so veje zadržale njegovo težo, ker drugače bi bilo lahko precej hujše.
ponedeljek, 9. oktober 2017

Redno mesečno usposabljanje v Tremerjih

V okviru rednih mesečnih usposabljan, smo v sredo, 4. oktobra 2017, izvedli popoldansko vajo na temi reševanje padalca z drevesa in stensko vajo reševanje plezalca iz stene.  Ne glede na to, da nas je ujela tema so reševalci pokazali visoko znanje in motiviranost do konca vaje, že v trdi temi. Vajo smo izvedli v plezališču Tremerje pri Celju.
sreda, 4. oktober 2017

dr. Jože Četina, 1927 - 2017

Umrl je prim. dr. Jože Četina, rojen 20. 10. 1927. Član GRZS postaje Celje je bil od leta 1954.
Od njega smo se poslovili v ponedeljek, 25. septembra ob 10. uri, v spodnji dvorani mrliške vežice na Teharski cesti 54, Teharje.
nedelja, 24. september 2017

Zapustil nas je Stane Plaustainer

Umrl je naš nekdanj član GRZS Postaje Celje Stane Plaustainer. Rojen je bil leta 1945, kot reševalec je bil aktiven od leta 1963 do 1980.
petek, 1. september 2017

Naši reševalci v oddaji »Preverjeno!«

Gorski reševalci posredujejo več kot 400-krat na leto, pomagajo nesebično, v vsakem vremenu, v svojem prostem času, včasih tudi za ceno lastnega življenja. Številni se med reševanjem poškodujejo, v zadnjih 40 letih se jih je 15 med reševanjem ali pa med vajami za reševanje tudi smrtno ponesrečilo.
sreda, 21. junij 2017

Reševalna akcija v Koroški Rinki

Soparen popoldan je obetal lenarjenje doma saj je vse okoli nas črno in pripravljeno na nevihto. Grožnje o oranžnem alarmu so me prepričale, da sem avto postavil v garažo.
petek, 16. junij 2017

Reševalna akcija v Mrzli gori

V nedeljo, 11. junija 2017,  smo imeli na območju Mrzle gore na Okrešljem reševalno akcijo. V steni Mrzle gore se je zaplezal planinec. S pomočjo helikopterja smo ga varno prepeljali iz stene.
ponedeljek, 12. junij 2017

Letna vaja GRS Celje

Dvodnevno letno vajo smo izvedli ta vikend na in nad Okrešljem. Ker smo bili prisotni skoraj vsi člani postaje, smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je stensko vajo izvedla v Mali Rinki v Igličevi smeri. Druga skupina pa v Mrzli gori v Hudem prasku. Obe vaji sta odlično uspeli in ocenili smo,da je bila ena boljših v zadnjih letih.
nedelja, 11. junij 2017

Proslava ob 20 obletnici nesreče na Okrešlju

Letos je poteklo 20 let od tragične nesreče na Okrešlju. Spominske slovesnosti se je udeležilo veliko število gorskih reševalcev, policistov, sorodnikov, planincev.
sobota, 10. junij 2017

Zavetišče na Golteh formalno pravno v lasti GRS POSTAJE CELJE

22. maja sta predsednik Planinske zveze Slovenije Bojan ROTOVNIK in načelnik GORSKE REŠEVALNE SLUŽBE SLOVENIJE, POSTAJE CELJE – DRUŠTVA, Brane POVŠE, na Golteh podpisala POGODBO O PRIZNANJU LASTNINSKE PRAVICE NA NEPREMIČNINI »ZAVETIŠČE GRS NA GOLTEH«.
ponedeljek, 22. maj 2017

Obnovitveni tečaj iz prve pomoči

Osnovna dejavnost GRZS je reševanje ponesrečencev v gorah. Reševalci morajo imeti tudi znanje nudenja prve pomoči. Člani GRZS morajo obnoviti znanje vsaki dve leti, da podaljšajo licenco za reševalca. Člani GRZS postaje Celje so imeli v soboto 13. maja obnovitveni tečaj iz prve pomoči in izpit za podaljšanje licence.
sobota, 13. maj 2017

Borisov povzetek turnega dogodka OKREŠELJ 2017

Hitreje, veliko hitreje, kot sonce pospravlja sneg in kot se lahko tekmovalci spomnijo, da bi se prikazali ali dokazali. Prvič temeljito uživam v pripravah, štiri modro bele dni, kot bi imel brezčasno pestro službo polno vsega dobrega, še Beti pride en dan pomagat!
petek, 7. april 2017

Rezultati memoriala celjskih reševalcev 2017

V nedeljo, 2.4.2017, je na Okrešlju potekala zadnja letošnja tekma v turnem smučanju pri nas, ki je štela tudi za slovenski pokal.
nedelja, 2. april 2017

Memorial celjskih reševalcev 2017

Tekmovanje v turnem smučanju bo v nedeljo, 2. aprila 2017, na Okrešlju.

Med obvezno opremo so tudi dereze in cepin!
torek, 28. marec 2017

Reševalna akcija na Grmadi

Ob 17.04 je na Grmadi, občina Celje, po pobočju padel pohodnik in se pri tem poškodoval. Posredovali so reševalci Postaje Gorske reševalne službe Celje, ki so dostopili do poškodovanega, ga oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila NMP Celje, s katerim je nato bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.
sreda, 8. marec 2017

6. tekmovanje v vožnji AKIA čolna na vlečnici v Mojstrani

Zmaga v Bohinj, nosila v Sarajevo
V tekmovanju z AKIA čolni so se presenetljivo odlično odrezali gostje z Balkana.
Dolgo je znano, da slovenski gorski reševalci pomagajo tudi izven okvira matične države, a kdaj pa kdaj na svoj teren povabijo učence na preizkus znanja.
četrtek, 2. marec 2017
Prikazano: 41 - 60 od 67 zapisov

Prijava za člane

Iskanje

Novice skozi leta